BrainCheck
Soms lijkt gedrag of een fysieke klacht onverklaarbaar: waarom heb ik ineens toch zoveel moeite met inslapen? Hoe komt het dat mijn zoontje zich steeds meer afzondert? Waarom ervaar ik zoveel stress, ben ik depressief ? of heb ik misschien een burn-out? Ben ik wel zo gezond als ik denk?
Veel klachten vinden hun oorsprong in de hersenen. Wanneer je brein niet optimaal functioneert is dat vaak terug te zien in een onbalans tussen je lichaam en mind. Bij BrainCare geloven we in de BrainCheck, want meten = weten. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken en ga niet over één nacht ijs. Bij mij krijg je een gedegen analyse van de situatie waarin je op dat moment verkeerd.
Hoe ziet zo’n BrainCheck eruit?
Heb je bij mij een intake, dan start ik met het maken van een brein meting, het QEEG. Bij het maken van het QEEG krijg je een soort van badmuts op waarin meetdopjes (elektroden) zitten, waarmee ik de activiteit van jouw hersenen via de hoofdhuid kan registreren.
Hoe werkt het?
Je krijgt een speciale muts met meetdopjes (elektroden) op je hoofd. De eenentwintig elektroden zijn met een kabel verbonden aan een computer. Ik gebruik een speciale gel op de sensoren om een goede verbinding te maken met jouw hoofd. De gel zorgt voor een goede geleiding. Hierdoor kan er een hele precieze meting gedaan worden, zonder dat dit pijn doet.
We meten jouw hersengolven in vier situaties:
- Met je ogen open (3 minuten)
- Met je ogen dicht (3 minuten)
- Met een concentratie taak (rekentaak en een aandachtstaak)
- Spiegelneuronen (wat zijn spiegelneuronen?)
Door jouw hersenactiviteit te vergelijken met de gemiddelde hersenactiviteit van een grote groep mensen zonder psychische klachten van dezelfde leeftijd ook kijk ik naar jouw verschillende condities gedurende de meting en zo en krijg ik inzichtelijk of er bij jou sprake is van eventuele afwijkingen. Het onderzoek brengt dus goed in kaart of de klachten die je ervaart terug te zien zijn in je brein.
Bij jonge kinderen of kinderen die het lastig vinden om voor langere tijd stil te zitten, wordt er soms voor gekozen om een meting te doen tijdens het kijken van een film. Dan is het makkelijker vol te houden en hebben de kinderen meer afleiding.
Aanvullende analyses
Bij BrainCare kunnen we na het QEEG-onderzoek nog een stap verder gaan en aanvullend een neurotransmitter-, bloed- of stressanalyse maken. Deze analyses geven je meer inzicht in hoe je je nu voelt en hoe gezond je eigenlijk bent.
Neurotransmitteranalyse
Bij een neurotransmitteranalyse vraag ik je een vragenlijst in te vullen, de zogenoemde Braverman test. De uitslag van deze test geeft een beeld van de aanwezige neurotransmitters in jouw lichaam. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam. Zij bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat we doen.
De belangrijkste neurotransmitters zijn:
- Dopamine: dopamine zorgt er voor dat je energie pijl optimaal blijft. Hij geeft je focus en daadkracht.
- Achethylcholine: achethylcholine versterkt je intuïtie, je creativiteit en reactievermogen. Ook helpt het je dingen beter te onthouden.
- Serotonine: serotonine geeft je meer flexibiliteit. Je bent opgewekter en vrolijk. Je kunt meer genieten van het leven.
- GABA: GABA zet je piekerknopje uit en verbeterd je prikkelverwerking. Angst en gevoelens van stress verminderen. Ook versterkt GABA orde en netheid.
Bloedanalyse
Je bloed vertelt veel over je gezondheid. Aan je bloed kunnen we bijvoorbeeld zien of je ergens te- korten aan hebt en hoe het gesteld is met je eiwitvertering, de opname van vitaminen en mineralen en je darmflora. Veel van deze zaken beïnvloeden ook hoe je je voelt. Als we afwijkingen in je bloed zien, krijg je van mij een voedingsadvies op maat.
Stressanalyse
Tijdens de stressanalyse moet je een vragenlijst invullen. De antwoorden geven een compleet beeld van eventuele stress- en vermoeidheidsklachten.
Rapportage en behandelplan
Na de breinmeting (QEEG) en de eventueel aanvullende analyses maak ik een uitgebreide rapportage, die we desgewenst (online) bespreken. Op basis van de resultaten doe ik een voorstel voor een behandelplan. Het behandelplan kan bestaan uit BrainMin (herstel) of het BrainPlus (preventief) traject.
Gratis kennismakingsgesprek
Benieuwd of BrainCare iets voor jou of je kind kan betekenen? Ik maak graag kennis met je! Via onderstaande button kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen.