Van briesen naar bruisen

Is ook voor jouw kind mogelijk. Heeft je kind concentratieproblemen,faalangst, last van dagdromen of overprikkeling? Verdrietig of boze buien. Wij pakken het zonder medicatie aan. Maak een afspraak en ontdek hoe BRAINCARE jouw kind kan helpen.

Rechtsgeorienteerde breinen

Zijn in het algemeen creatief, instinctief, emotioneel, hebben een goed geheugen, hebben een goed ruimtelijk inzicht, kunnen goed verbanden leggen en logisch redeneren en willen graag nieuwe dingen uitproberen (bijvoorbeeld muziek, tekenen, sport, techniek, podium, computer). Het begrijpen van mondelinge of schriftelijke instructies is voor hen vaak lastig; ze leren dingen gemakkelijker als ze worden voorgedaan.

Rechtsgeoriënteerde breinen hebben behoefte aan een totaalplaatje om te begrijpen welke details zij leren op school. Ons onderwijssysteem is niet ingericht op hun manier van informatie verwerken. Dat maakt het voor hen vaak lastig om ‘bij de les’ te blijven.

In vrijwel iedere klas zitten wel enkele rechtsgeoriënteerde breinen, maar omdat zij zo sterk ondervertegenwoordigd zijn krijgen zij op school lang niet altijd de aandacht die ze nodig hebben. Daardoor lopen ze op school vaker vast.

Hoogsensitief

Het hebben van een hooggevoelig kind lijkt lastig. Ze zijn eerder moe, ziek of boos, kunnen niet tegen drukte, hebben onbegrijpelijke uitbarstingen of zijn in zichzelf gekeerd. Wij leren jullie hiermee omgaan en laten jouw kind weer bruisen.

Beelddenker

Je weet dat je kind niet dom is, toch wil het maar niet lukken op school en dat frustreert enorm. Het kan zijn dat je kind informatie op een andere manier verwerkt. Met relatief simpele technieken kunnen we jouw kind weer laten bruisen.

Concentratie

Vaak krijg je als ouder teruggekoppeld van school dat je kind dromerig is en niet oplet in de klas. Dat zijn of haar concentratie moet worden verbetert. Terwijl het thuis eindeloos kan spelen.

Diagnoses

Veel kinderen worden gediagnosticeerd met ADHD of ADD. Je loopt als ouder vast in het hulpverlenerscircuit omdat je heel vaak te horen krijgt dat alleen medicatie, zoals Ritalin en Concerta helpt. Maar je wilt geen medicatie voor je kind.

Eens kennis maken?

Wil je weten hoe we jouw kind weer kunnen laten bruisen? Of hoe we jouw mentale klachten aanpakken zonder medicatie?

Neem contact op