BrainMin

Maar liefst 95% van de beslissingen die je dagelijks neemt, neem je onbewust. En dat is maar goed ook, want we nemen gemiddeld wel zo’n vijfendertigduizend beslissingen per dag! Bij BrainCare kijken we ook naar je onbewuste gedrag. Zeker bij kinderen, die soms nog niet goed kunnen verwoorden wat ze voelen of er juist liever niet over praten, is dit een belangrijke component van het behandelplan.

Zandspeltherapie

Veel kinderen zijn de eerste keer dat ze bij ons komen nog een beetje verlegen. Wat verwacht die mevrouw allemaal van me? Waarom zijn we hier? We vinden het dan ook vooral belangrijk dat het kind zich op zijn/haar gemak voelt. Het eerste dat we daarom meestal doen, is spelen! We hebben een grote zandbak staan waarin ze hun eigen wereld kunnen bouwen. Ondertussen kletsen we met ze. Wat het kind niet weet, is dat de begeleiding al is begonnen.

Zandspeltherapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Onbewust maakt het kind keuzes in de scene die het bouwt. Die keuzes kunnen veel zeggen over en helpen bij het ontwikkelen van zelfstandigheid, het aan kunnen geven van grenzen en het hanteren van verlies.

Therapeutisch tekenen

Een andere creatieve therapievorm, is therapeutisch tekenen. Met tekenen kan je jezelf uiten en kunnen er dingen naar boven komen, die anders niet aan de oppervlakte waren gekomen. Zo kunnen er bijzondere wensen of conflictsituaties aan het licht komen. We vragen kinderen om een boom te tekenen. De boom weerspiegelt hoe het kind staat in de buitenwereld. Neemt het bijvoorbeeld veel of weinig ruimte in? Kan het grenzen aangeven?

Systemisch werk/familie opstellingen

Familie opstellingen worden vooral tegenwoordig systemisch werk genoemd. We zien bij kinderen vaak gedragsproblemen die veroorzaakt kunnen worden door onbewuste, belemmerde en vaak onzichtbare patronen van generaties heen doorgegeven. Kinderen voelen zich vaak al dan niet bewust of onbewust vergeten of buitengesloten en familieleden dragen het lot van generaties met zich mee. Eigenlijk letterlijk zitten ze in een “verstrikking” en deze verstrikkingen kunnen, zolang ze onbewust blijven, van generatie op generatie overgaan welke er voor zorgen dat er belemmerende gedachtes welke niet van het kind of ouder zijn toch het leven beïnvloeden. Daardoor zijn ze niet helemaal vrij om de eigen weg te kiezen.

We gaan vaak aan de slag met de ouders in een familie opstelling. Door hiermee aan de slag te gaan is het mogelijk om daadwerkelijk ruimte voor verandering te creëren en het gedragsprobleem bij de kinderen te doorbreken.

Familieopstellingen is een krachtig middel om onderliggende patronen in de dagelijkse problemen in het leven zichtbaar te maken. Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel energie, die aanbod komen in een sessie. De samenhang is niet gelijk zichtbaar, maar waarvan het effect bij familieleden wel al een werking kan hebben in het dagelijks leven. De vrijgekomen energie zoekt naar evenwicht waarin ieder familie lid van het systeem tot zijn recht komt en de aandacht krijgt welke het verdiend.

Er is geen sprake van buitensluiting of ontkenning van personen en gebeurtenissen die binnen dat systeem horen. Alles wordt zichtbaar en door bijvoorbeeld het uitspreken van diverse helende zinnen kan een nieuw innerlijk beeld ontstaan met meer ruimte voor respect en liefde. De familie kan zo een bron van kracht worden.

Door deze methode wordt communicatie, harmonie en verbinding zo mooi opgepakt dat het resultaat verbluffend is.

Kosten en vergoeding

  • Een zandbak analyse en boomtekening analyse kost 175 euro.
  • Een familieopstelling is vaak afhankelijk van de persoon in wat die wilt. Bijvoorbeeld met figuranten of individueel. Bel gewoon, we maken familieopstelling op maat, met een duidelijke prijsafspraak. Het kan variëren van 75 tot 275 euro.
  • Ben je aanvullend verzekerd? Mogelijk is er een vergoeding mogelijk. Neem contact (link naar contactpagina) met ons op om jouw situatie te bespreken.
  • Kinderen en volwassenen met een Persoonsgebonden Budget kunnen de pakketten tevens vanuit het PGB vergoed krijgen.

Gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd of BrainCare iets voor jou, jouw zoon/dochter of jouw klanten kan betekenen? We maken graag kennis met je! Via onderstaande button kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. 


Gratis kennismakingsgesprek