Onderzoeksinstituut

Soms lijkt gedrag onverklaarbaar: waarom heb ik ineens toch zoveel moeite met inslapen? Hoe komt het dat mijn zoontje zich steeds meer afzondert? Zou mijn kind hooggevoelig zijn? Bij BrainCare geloven we in meten = weten. We gebruiken daarvoor verschillende technieken en gaan niet over één nacht ijs. Bij ons krijg je een gedegen analyse van jouw beginsituatie.

Breinmeting

Heb je bij ons een intake, dan starten we met het maken van een breinmeting, een zogenaamde QEEG. Door verschillende hersengolven te meten, kunnen we vaststellen waar er eventuele afwijkingen te vinden zijn. We vergelijken daartoe jouw hersengolven met het gemiddelde. Zo weten we welke functies gestimuleerd of juist afgeremd moeten worden.

Beelddenkers en de breinmeting
Bij beelddenkers zien we vaak afwijkende hersengolven. Een voorbeeld zijn de spiegelneuronen die bij hoogsensitieve mensen sterker worden geactiveerd dan gemiddeld. Dit zien we terug in de QEEG.

Hoe werkt het?
Je krijgt een speciale muts met elektroden op je hoofd. De eenentwintig elektroden zijn met een kabel verbonden aan onze computer. We spuiten een speciale gel op jouw hoofd, die goed geleid. Hierdoor kan er een hele precieze meting gedaan worden. We meten de hersengolven in vier situaties:

  • Met de ogen open
  • Met de ogen dicht
  • Met een concentratie taak
  • Spiegelneuronen

Neurotransmitteranalyse

Tijdens de intake vragen we je een vragenlijst in te vullen, de Braverman test. De uitslag van deze test geeft een beeld van de aanwezige neurotransmitters in jouw lichaam. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam. Zij bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat we doen. De belangrijkste neurotransmitters zijn:

  • Dopamine: dopamine zorgt er voor dat je energie pijl optimaal blijft. Hij geeft je focus en daadkracht.
  • Achethylcholine: achethylcholine versterkt je intuïtie, je creativiteit en reactievermogen. Ook helpt het je dingen beter te onthouden.
  • Serotonine: serotonine geeft je meer flexibiliteit. Je bent opgewekter en vrolijk. Je kunt meer genieten van het leven.
  • GABA: GABA zet je piekerknopje uit en verbeterd je prikkelverwerking. Angst en gevoelens van stress verminderen. Ook versterkt GABA orde en netheid.

Levend- en droogbloedanalyse

Je bloed vertelt veel over je gezondheid. Aan je bloed kunnen we bijvoorbeeld zien hoe het gesteld is met je eiwitvertering, de opname van vitaminen en mineralen en je darmflora. Veel van deze zaken beïnvloeden ook hoe je je voelt. Als we afwijkingen in je bloed zien, krijg je van ons een voedingsadvies op maat.

Stressanalyse

Tot slot vul je tijdens de intake een vragenlijst in die ons een compleet beeld geeft van eventuele stress- en vermoeidheidsklachten.

Rapportage en behandelplan

Rapportage en behandelplan
We brengen de resultaten van de verschillende analyses samen in een uitgebreide rapportage. Deze bespreken we (desgewenst online) met je. Op basis van de resultaten doen we een voorstel voor een behandelplan. Ben je benieuwd naar onze methodieken? Lees er meer over op de pagina methodieken.

Methodieken

Kosten en vergoeding

Een uitgebreid onderzoek vormt een vast onderdeel van ons behandeltraject. Wil je liever alleen het onderzoek inkopen? Bijvoorbeeld omdat je nieuwsgierig bent naar de uitkomsten? Natuurlijk is dat ook mogelijk! Je betaalt € 375 voor bovengenoemde onderzoeken inclusief uitgebreide rapportage en terugkoppeling.

Ben je aanvullend verzekerd? Mogelijk is er een vergoeding mogelijk. Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Kinderen en volwassenen met een Persoonsgebonden Budget kunnen de pakketten tevens vanuit het PGB vergoed krijgen.

Gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd of BrainCare iets voor jou, jouw zoon/dochter of jouw klanten kan betekenen? We maken graag kennis met je! Via onderstaande button kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. 


Gratis kennismakingsgesprek